43-то Народно събрание ще проведе първото си редовно заседание

Очаква се на първото заседание да бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси

43-то Народно събрание ще проведе първото си редовно заседание от 09.00 часа. В 08.30 часа ще има председателски съвет, на който ще бъде взето решение за утвърждаване на седмичната програма на парламента.

Очаква се на първото заседание да бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание.

За първата седмица на новия парламент са предвидени още изслушвания на четирима министри от служебния кабинет - на Екатерина Захариева, заместник министър-председателя по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране относно готовността за предстоящия зимен сезон, на министъра на здравеопазването Мирослав Ненков относно проблеми с изпълнението на задължителния имунизационен календар, както и на вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов и на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов заотносно предприетите мерки по проблемите със засилващия се миграционен натиск към България.

В петък се предвижда парламентът да обсъди доклада на БНБ относно събитията и предприетите действия, свързани с „Корпоративна търговска банка“ АД и ТБ „Виктория“.