Радан Кънев: Решението ми да не подкрепя Цецка Цачева е лично

Това е глас "въздържал се", не глас "против", уточни лидерът на ДСБ

Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват въздържали се. В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат, това е напълно нормално поведение. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира пред журналисти решението си да гласува "въздържал се" по време на вчерашния избор на Цецка Цачева за председател на 43-то Народно събрание.

Излишно е да се търсят някакви специални политически знаци, свързани с лидерската ни позиция с ДСБ и РБ", призова още реформаторът.

Самият той уточни, че приема гласаи като въздържал се, а не като глас против Цачева.

Кънев обясни все пак, че общата позиция на РБ гласи, че е най-подходящо именно ГЕРБ да излъчат свой представител за председател на парламента.

„Без подписване на политическо споразумение между отделните партии, нито една подкрепа не може да се подразбира", загатна Кънев.По отношение на това, че на лидерската среща при Борисов днес от РБ отиде само Меглена Кунева, реформаторът напомни, че парламентарната група на блока има двама  съпредседатели, но функциите ще се изпълняват от един човек.

„Ние си имаме пълно доверие, няма да ходим като гербови марки", отсече още Радан Кънев.