Гроздан Караджов: Меглена Кунева изнудва Реформаторския блок

За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин

Дефектът на Реформаторския блок е, че откакто загуби на европейските избори, г-жа Кунева в своите публични декларации непрекъснато сочи като един свой голям принос запазването на единството на Реформаторския блок. Това каза депутатът от РБ Гроздан Караджов в интервю за предаването "Преди всички" на БНР.

Тези, които са вътре, обаче много добре знаят, че това единство става е на цената на отстъпките, които правят всички останали партии без СДС и голяма част от гражданската квота, обясни Караджов.

„Това е многомесечна политика, която тя прокарва и на която досега всички показват безсилие да покажат каквато и да е резистенция. За съжаление това не се търси повече и единственият начин да се продължи от тук нататък е всички тези тъмни ъгли на поведението й да бъдат осветявани. Това изнудване трябва да престане. За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин”, категоричен е депутатът от РБ.

Караджов обясни и защо няма други оплаквания от членовете на Реформаторския блок: Това, което е достигнало до мен, включително и през лидери на отделни партии в Блока, е че се водят сепаративни разговори за участие в правителството. Дори и хора, които официално не са в ръководството на Реформаторския блок, водят сепаративни разговори за взимане на образователното министерство.

Според Караджов за мястото на министър се гласи сегашният главен секретар Красимир Вълчев, който е изключително приближен на Даниел Вълчев. „Това са задкулисни игри и когато обхванат Реформаторския блок – тази подмяна не смятам да я премълчавам и не съветвам никой да тръгва по този път. Днес съм само един, който е против, утре ще започнат да ме игнорират, вероятно да ме изгонят от групата, но в крайна сметка мнението за единство на Блока ще надделее и ако аз съм катализаторът – благодаря – ще понеса своята тежест, обяви Караджов.

Той подчерта, че има и други хора в Блока, които го подкрепят.

Кунева не е разбрала за какво е създаден Реформаторският блок. Той е марка на едно цяло. Никой, по никакъв начин няма да гласува за малките формации, които го изграждат, каза още той.