Цачева: Големият политик трябва да осигури стабилното управление за държавата

Има добра традиция между различните председатели на Народното събрание

„Емоцията все още е толкова силна, че не съм имала време да се отдам на чувствата си. Обстановката е позната, но и много по-различна, защото всички си даваме сметка, че 43-то Народно събрание е доста по-различно от 41-то”. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ новоизбраният председател на 43-то Народно събрание от ГЕРБ Цецка Цачева.

Има добра традиция между различните председатели на Народното събрание. Вчера заявих, че винаги съм се стремила да спазвам добрите практики от моите предшественици – така ще бъде и сега. От всеки един председател има какво да се научи, каза председателят на НС.

Тук сме дошли по волята на българските граждани и ни трябва смирение на всеки един от нас с оглед на конкретната ситуация да се взимат най-правилните решения за държавата, заяви Цачева.

По думите й, искри са прехвърчали персонален план между много народни представители. „Ситуацията е друга, мисля, че се сложи едно добро начало на нов дух общуване между политическите сили. Надявам се, че всеки ще бъде на висотата на своята отговорност и няма да се стига до персонални сблъсъци”, допълни Цачева.

Тя посочи, че в късния следобед вчера е бил депозиран законопроект за изменение и допълнение на Закона за кредитните институции. „Това не е нов специален закон, това е закон за изменение и допълнение, в който се визират тези пунктове и този предмет. Като участник в екипа за консултации на ГЕРБ, въпросът за съдбата на КТБ и как ще се излезе от кризата е стоял на вниманието на разговорите ни с всички групи:, каза още Цачева.

„Мисля, че има голяма степен допиране на мненията между различните политически сили. Очаквам днес на лидерската среща да бъде обсъден и казусът КТБ. По Конституция право на законодателна инициатива има Министерският съвет и отделните народни представители. Това тепърва ще се обсъжда и с експертите на ГЕРБ”, обясни Цачева.