Цецка Цачева: Избирателите ни дадоха урок

Председателят на парламента призова за смирение и отговорност у политиците

С резултата от изборите българските избиратели ни дадоха няколко урока , заяви от парламентарната трибуна председателят на 43 НС Цецка Цачева. Тя призова народните представители да научат тези уроци и да покажат, че могат да бъдат на висотата на очакванията на гражданите.

Сред уроците, които избирателите дават, е урокът за смирението - за нашите грешки и пропуски и да осъзнаем, че ние сме само представители на суверена. На какъвто и пост  да се намира всеки един от нас, той  не може да е по- голям от народа си, подчерта Цачева. Тя посочи, че народните представители трябва час по-скоро да започнат да решават натрупаните проблеми.

Политическите битки изостриха не само междупартийните отношения, но нажежиха общественото мнение до краен предел. Поставихме физическа стена между нас и суверена. Орградата пред парламента никога повече не трябва да я има, подчерта Цачева.
Друг урок е урокът за съединението, посочи тя и допълни, че единението не изключва  различията, присъщи на демокрацията. Единението е съгласието за пътя, по който вървим.
Отговорността също е урок, заяви Цецка Цачева. Нямаме друг полезен ход.

Тежката действителност изисква тежки законодателни мерки. Длъжни сме да излъчим управление, изпълнителна власт на България, каза Цецка Цачева.