Пеевски иска чужда фирма да разследва КТБ

Да бъде избрана чуждестранна разследваща фирма, която да бъде наета и да провери състоянието на КТБ

Това е записано в законопроекта за банката, който Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха по-рано днес. Депутатът от БСП обяви пред журналисти, че до края на деня текстът ще бъде качен на сайта на НС.

Целта на закона е с наемането на чужда фирма да бъдат проверени всички дейности на банката - потоци, трансфери, активи - преди и след затварянето й, обясни Пеевски.

Според него така щяло да стане ясно кой се е разпореждал с парите на КТБ. Запитан кои са политиците, за които говори Местан, Пеевски обясни, че като се отворят документите, ще се разбере това.

Не разрешавам случая, а искам пълна публичност, за да е ясно, че нямам нищо общо, заяви Пеевски. Не съм в основата на проблема, както вече стана ясно от всичко, което излезе, допълни той.

Депутатът от ДПС заяви, че колегите му ще подкрепят пазарно решение на проблема и допълни, че е имало инвеститори.

Запитан какви са отношенията му с Цветан Василев, той беше лаконичен: "Нямам никакви". На въпрос за отправени заплахи, докато Василев е в Белград, Пеевски отвърна - само да не говорим смешни неща.

Депутатът от ДПС обеща на журналистите този мандат да го виждат често в парламента и каза, че ще има много законодателни инициативи.