Ивайло Калфин: Интересът на България трябва да обедини всички в тази зала

Поздравявам Борисов и ГРЕБ за диалога, който наложиха след изборите

От името на ПГ на АБВ искам да пожелая на всички да разсеем съмненията, че българският народ не е способен да избере 240 свои представители, които са съвестни и честни и могат да постигат резултати.

Това, което ни събира тук, в тази зала е най-важното и това трябва да бъде интересът на България. Това заяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин при откриването на 43 НС.

Когато говорим за честност и прозрачност искам да се похваля, че АБВ е първата политическа сила, която прие собствен етичен кодекс, каза Калфин.

Излизаме два пъти от тежки избори. Ние виждаме, че хората негодуват заради слаба държава, слаби институции, политическа безотговорност, безработица, мизерия, липса на перспектива. Слабата избирателна активност на изборите показа липса на доверие. По думите му липсата на доверие не е само към досегашните партии в парламента, а въобще към политиците.

Това е урокът,  който трябва да си вземем от тези избори, подчерта Калфин.

Това трябва да е целта на този парламент - да променим мнението на хората, че политиците са хрантутници,  които защитават само своя интерес, заяви Калфин.

Той поздрави Бойко Борисов и ГЕРБ  за диалога,  който са наложили между политиците след изборите.

България има нужда от национално съгласие, да потърсим съгласието – призова народните представители Ивайло Калфин.