Радан Кънев: Трябва правителство според волята на народа

Той посочи, че българите са отредили трудно дясно правителство и трудна лява опозиция

"Трябва да съставим правителство според волята на българския народ, но не и правителство, което да остави българският народ в опозиция", заяви Радан Кънев от Реформаторския блок по време на учредителното заседание на 43-то НС.

„Избирателите се произнесоха за много трудно дясно правителство и много трудна лява опозиция. Но всички ние трябва да проявим смирение“, каза още той.

„Няма да допуснем никога нарушаване на човешките права и европейски норми за толерантност към различните. Никога няма да допуснем зад хартата за човешките права да се опъва чадър на корупцията. Няма да допуснем смирението ни да се превърне с примирение. Това би означавало примирение с бедността на съгражданите днес, със съсипията на образованието и здравеопазването“, обяви Кънев.

Той увери, че „няма да допуснем смирението ни да се превърне в примирение с превземането на държавата от частни и престъпни интереси“.

„Ние всички трябва да приемем собственосто си присъствие тук като необходимост – нека забравим фалшивото самочувствие на придналежност към националния елит на България“, посочи Радан Кънев.

„За да постигнем целите ни, трябва да помним, че демокрацията е система, създадена да търси компромиси. Парламентът е възникнал, за да бъде поле на този компромис. Разпокъсаността на 43-тото НС ни помага да осъзнаем тези факти, които са в историята на парламентаризма. Трябва да търсим компромис, но не фалшивия”, обяви един от лидерите на РБ в парламента.