Плевнелиев: България има нужда от работещ парламент и редовно правителство

Решението е работа в полза на хората, решението е в стриктното спазване на принципите на правовата държава

"България няма нужда от месии, които еднолично решават кое е правилно и кое не", Това заяви президентът на Република България Росен Плевнелиев при откриването на 43-тото НС.

„Високите очаквания към вас изискват честност и неуморна работа. Българските граждани искат да живеят достойно. Предизборните битки приключиха, сега сме изправени пред трудните решения, които предстоят. България е парламентарна република и нито една от важните стъпки не може да бъде предприета без работещ парламент. Не бива да си позволяваме да ерозира общественото доверие”, добави още държавният глава.

"За да възстановим доверието в политическите институции, в партиите и парламентаризма е необходимо да изпълним обещанията, които сме дали".

„Решението е работа в полза на хората, решението е в стриктното спазване на принципите на правовата държава. Днес половината наши сънародници не гласуват. За да възстановим доверието в политическите институции, в партиите и парламентаризма е необходимо да изпълним обeщанията, които сме дали. Само с разум и отговорен подход, с по-малко противопоставяне. Без значение дали ни харесват резултатите от изборите ние сме длъжни да ги признаем и да работим”, посочи още държавният глава .

"За 25 години в България израсна ново поколение, което се превърна в безжалостен коректив. Пожелавам на 43-то НС да покаже истинското лице на политиката и парламентаризма.

„България има нужда от работещ парламент и редовно правителство. Много е възможно България да бъде управлявана от коалиции години наред. Нека заменим балканския с европейския подход. Вече не вярваме на месии, вместо силните хора, нека изберем силните институции”, посочи още Плевнелиев.

„Нека се разграничим от криворазбрания национализъм. Да гледаме напред в 21 век, а не назад към зависимостите на комунистическия режим”, заяви още държавният глава.