ГЕРБ решава ще има ли правителство

На среща националния форум на партията обсъжда резултатите от проведените втори консултации

ГЕРБ провежда втора среща на националния форум на партията. На нея присъстват избраните за народни представители от ГЕРБ, евродепутати, кметове и областни управители. Форумът се провежда в зала 6 на НДК.
На предишната среща на националния форум на партията бе взето решение с кои партии ГЕРБ да проведе втори кръг от консултации за съставяне на правителство в мандата на 43 Народно събрание.

Днешната среща бе насрочена, за да бъде обявено решението за вида коалиция и управление. Това обаче вероятно няма да стане и днес, защото и след втория кръг преговори между партиите, ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт няма яснота и пълно съгласие за формирането на стабилно правителство.

Условие на Бойко Борисов за правителство с пълен мандат е лидерите на партиите да участват в изпълнителната власт. Патриотичният фронт обаче заяви, че те не искат да участват със свой министри. Не е ясно и каква точно ще е позицията на Реформаторския блок.
В случай че няма участие на лидерите на другите две партии, Бойко Борисов заяви, че правителство ще има, но само до началото на юли, когато ще има избори две в едно.