Времето остава студено през новата седмица

Животът

27-10-2014, 07:11

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максимални температури между 2° и 7°

В източната половина от страната ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Минимални температури между минус 2° и 3°, по морския бряг малко по-високи, в София около минус 2°. В сутрешните часове все още ще вали в Родопите и югоизточните райони, но и там валежите ще спрат, а облачността над Западна България ще се разкъса, на места и намалее. Над Източна България времето ще остане облачно, а след обяд отново ще завали дъжд, в Лудогорието - дъжд и сняг. В Централния Предбалкан времето ще остане облачно, студено и не са изключени слаби превалявания от сняг. В Източна България вятърът малко ще отслабне, но все още ще бъде умерен, по Черноморието и силен от север. Максимални температури между 2° и 7°, в югозападните райони до 11-12°, в София около 5°.

Над планините времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 1°.

Във вторник и сряда времето ще се задържи сравнително студено и предимно облачно. На отделни места в Източна България ще има и валежи от слаб дъжд, в североизточните райони - от слаб сняг. По-значителни временни разкъсвания на облачността ще има над Западна България. По Черноморието все още ще духа умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 5° и 10°.

В четвъртък по-значителна облачност и вероятност за слаби валежи има в Южна България. Температурите ще са с два-три градуса по-високи.