"Топлофикация" пуска парното в София

Около 30% от сградите са с пуснато отопление

„Топлофикация”-София е започнала общото пускане на парното в столицата.

Двете изисквания на Наредбата за топлоснабдяването бяха изпълнени - наличие в три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса по Целзий и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В неделя е било пуснато парното в близо 30% от около 17 хил. абонатни станции в София. Преди това беше включено отоплението на над 500 сгради - жилищни сгради, пожелали парно с решение на етажната собственост, както и на детските градини, училищата и болниците.

В следващите дни общото пускане на парното ще продължи в жилищните сгради във всички райони, а накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители. „Топлофикация“ отбелязва, че клиентите трябва да отворят напълно вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.