Борисов: Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство

Политика

26-10-2014, 10:17

Снимка:

Wikimedia.org

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"На четири очи" Борисов и Миков обсъждат политическото бъдеще на страната

Ако можем да върнем времето назад, нещата нямаше да са такива и за БСП, и за ГЕРБ

"За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна".
Това заяви пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на НС на БСП Михаил Миков в Народното събрание.
"Има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно", каза още Борисов. По думите му, заявеното от Михаил Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага, изчерпва възможностите за коалиция. Борисов посочи, че не разглежда мандата само като отговорност на ГЕРБ и допълни, че в така създалата се ситуация е по-разтревожен относно създаването на правителство. "Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, добави Борисов,
"Договорихме се, че и  бъдеще ще продължим да обсъждаме откровено, конструктивно  решенията за различни тежки проблеми, които стоят пред страната". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков след края на срещата му с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов  в сградата на Народното събрание.
На срещата обсъдихме развитието на консултациите в последните седмици и възможностите за формиране на стабилно правителство, от което България има нужда. Аз заявих нашата позиция, че сме в опозиция. Заявих, че ще бъдем достатъчно отговорни и конструктивни по отношение на тежките проблеми, които стоят пред страната и за които е необходимо проява на отговорност от всички политици и от всички политически сили. Високо оценявам споделените позиции по различни въпроси, свързани с банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет, каза още Миков.
След обяд Националният съвет на БСП на закрито заседание ще обсъди позицията на партията дали да бъде в опозиция в новото Народно събрание, каквато заявка беше дадена веднага след изборите.