Цветан Цветанов: Хората очакват правителство и търсим консенсус за съставянето му

България е в тежък период и решаването на проблемите не търпи отлагане

Всичко това, което правим през последните седмици е само с една единствена цел- да отговорим на очакванията на хората, а те очакват да имат правителство и да не се върви към предсрочни парламентарни избори. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, в предаването „На светло с Люба Колезич” по Нова ТВ. „Не на всяка цена трябва да има правителство с безбройни компромиси, които са нелогични.

Ние полагаме усилия и за това се правят тези консултации с всички парламентарно представени партии, за да може действително да постигнем политически консенсус. Дори ако не говорим за коалиция, да говорим за подкрепяне на политики от определени партии, с които ние няма как да направим коалиционно правителство”, каза Цветан Цветанов.

Той обясни, че българските избиратели са заложили сложното уравнение в България, което политиците трябва да решат. „Страховете ни са за тежкия период, в който се намира България. Всяко едно отлагане на решаването на наболелите проблеми означава, че в България те ще стават по-големи. За първи път политическа сила, която е спечелила убедително парламентарните избори, но няма достатъчно депутати, за да направи правителство на малцинството.

Това означава, че трябва да минем на конструктивен диалог и този политически реваншизъм, който наблюдавахме в началото на 42-то Народно събрание, трябва да бъде забравен. Днес трябва действително да превъзмогнем всички тези междуличностни противоречия и да започнем да си говорим по секторни политики, които са важни”, обясни още Цветан Цветанов.