Левски и ЦСКА излизат за 137-а битка в снежен ад

"Сините" ще спират победната серия на вечния съперник

Левски и ЦСКА излизат един срещу друг в 137-ото издание на Вечното дерби в „А“ група. Символичните домакини имат тежката задача да стопират неприятната за тях серия от пет поредни загуби от „червените“. Последната такава дойде през юли, когато възпитаниците на Стойчо Младенов спечелиха с 2:0 след попадения на Антон Карачанаков и Сергиу Буш.
Статистиката показва, че „сините“ имат само 1 гол в 450 минути срещу ЦСКА, който бе дело на Радослав Цонев при поражението с 1:3 през пролетта.
Очакванията са на стадион „Васил Левски“ да има не повече от 10 хил. зрители предвид снега и ниските температури.

Наставникът на „сините“ Георги Иванов за пръв път от доста време няма кадрови проблеми. В строя вече е и Наджиб Амари, който през последните дни тренира наравно с тима, след като получи травма срещу Лудогорец в края на септември и оттогава не е играл.
Очаква се Гонзо да заложи на врата на Пламен Илиев, а защитата да бъде изградена от Борислав Стойчев и Аймен Белаид в средата и крайните бранители Веселин Минев и Пламен Крумов.
В центъра на терена ще си партнират Георги Сърмов и Владимир Гаджев, а пред тях ще действа Мигел Бедоя. По крилата ще оперират Роман Прохазка и Луис Педро, а нападението ще бъде водено от Антонио Аниете, който се намира в отлична форма – 2 гола и 3 асистенции в последните си 5 двубоя.

В същото време Стойчо Младенов ще бъде без сърцето на тима Валентин Илиев. Неговото място ще бъде заето от хърватския бранител Марин Оршулич, който ще застане до Александър Тунчев.
Венци Василев и Тончи Кукоч ще действат като десен и ляв бег, а под рамката очаквано ще бъде Якуб Дивиш.
В средата Младенов ще хвърли Стивън Сънди и Маркиньос, а по фланговете ще действат Тони Силва и Луис Суарес, а атаката ще бъде водена от Сергиу Буш, който ще бъде подпомаган от Фелипе.
Рефер на двубоя от 13-ия кръг на „А“ група е Ивайло Стоянов.

Вероятни състави:
Левски – Илиев, Б. Стойчев, Белаид, В. Минев, П. Крумов, В. Гаджев, Сърмов, Педро, Прохазка, Бедоя, Аниете


ЦСКА- Дивиш, Василев, Туншев, Оршулич, Кукоч, Сънди, Маркиньос, Силва, Соарес, Фелипе, Буш