Отново! Стрелба в училище в САЩ

Убити са двама, има и ранени

Ученик откри стрелба в училище в САЩ, убивайки най-малко един човек и ранявайки няколко други преди да се самоубие. Трима ученици са откарани в болница в критично състояние след поредния случай на стрелба в училище в Съединените щати.
„За момента потвърждаваме, че има двама починали. Ние сме сигурни, че е имало само един стрелец и той е мъртъв”, каза говорителят на полицията в Мерисвил Роб Ламуро. Той не потвърди, че стрелецът се е самоубил, но това се потвърждава от информацията на различни източници, цитирана от „Фокус“.

Американски телевизии показаха кадри на множество служители на полицията и Бърза помощ да влизат в гимназия „Мерисвил Пилчук” в западния щат Вашингтон.
Стрелбата е станала в столовата на училището.
„Аз се хранех и чух четири изстрела, и те бяха зад мен. Видях оръжие насочено към масата. Тогава избягах през изхода”, разказва очевидец на стрелбата пред телевизия KIRO TV.
Стрелецът, открил стрелба в петък сутринта в гимназия „Мерисвил Пилчук” в щата Вашингтон е играел американски футбол и наскоро е бил избран в представляваща ученическата общност група. Джейлън Фрайберг влязъл в столовата на училището, отишъл до маса с ученици, „застана отзад и стрелял около шест пъти към тях”, разказва станалият свидетел на стрелбата Джордан Лутън пред CNN. „Те му бяха приятели, така че не беше случайно”, допълва той.

Телевизионни кадри показаха още как деца бягат от сградата на училището в Мерисвил, намиращо се на 55 км северно от Сиатъл.
Лекар от медицински център „Провидънс” съобщи за местна медия, че трима младежи са в „много критично състояние” след стрелбата.
„Четирима пациенти бяха докарани в този център от мястото. Трима от тях остават тук. Тримата в най-тежко състояние бяха оставени тук. И тримата са младежи, които са в много критично състояние”, съобщи д-р Джоан Робъртс.
Остин Джойнър, ученик в „Мерисвил Пилчук”, съобщи в своя „Туитър”, че видял стрелеца да влиза в столовата, да отива до една от масите, да извади оръжие и да стреля по седящите около масата деца.

Седемнадесет годишна ученичка съобщи пред NBC News, че получила съобщение от своя брат в по-долен клас, че ученик е открил огън в столовата на училището.
„Аз бях в класната стая, когато някой задейства противопожарната аларма и помислихме, че има учение за пожар и побягнахме навън, но ни казаха да се върнем в стаята.Уплашени сме”, казва тя.
Първоначално беше съобщено, че полицията е реагирала на сигнал за стрелба в училище в щата Вашингтон. Полицаи са видени да извеждат ученици от гимназията „Мерисвил Пилчук”, която е била затворена.

В съобщение на местните училищни власти се казва: „Гимназията „Мерисвил Пилчук” в момента е затворена, заради извънредна ситуация. Полицията и Бърза помощ са реагирали. Процедурите по затваряне на училище ще останат в сила до второ нареждане от силите на реда. Ние ще продължим да обменяме информация със силите на реда”.
От офиса на ФБР в Сиатъл съобщиха, че агенти пътуват към училището „да предложат съдействие на местните партньори”.