25-26 октомври: Фини възприятия, радикални настроения

Хороскоп

25-10-2014, 02:02

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слънчево затъмнение в Скорпион: (Под) Съзнателна реконструкция

Слънце в Скорпион, Луна в Скорпион-Стрелец

Почивните дни ще започнат в обстановка на затишие, даващо ни възможност да потънем в мислите си и да се посветим на плановете си за предстоящия месец. Подчертаната енергия на зодиакалния Скорпион определено няма да съдейства за осъществяването на светските ни намерения и мнозина вероятно ще предпочетат почивка в усамотение. И в типично в духа на тайнствената атмосфера на този знак, вероятно няма да бързаме да споделяме плановете си с околните. Скорпионът е знак, който изисква, но и осигурява възможност за интензивна концентрация и насочване на енергията в конкретна, точно определена посока и разсейването с посредствени разговори и обсъждания определено не му е по вкуса. А те определено ще бъдат такива - неясни, неопределени, на моменти дори объркващи и подвеждащи, поради все още видимата липса на фокус, от която страда владетеля на общуването-Меркурий.

Разбира се, зад привидното спокойствие ще кипи водовъртеж от емоции, силни чувства и трудни за овладяване страсти, които могат да се възпламенят дори по случайни поводи. Затова ако имате възможност, прекарайте тези дни избягвайки конфликтни ситуации и обстановка, която обичайно поражда бурни реакции. Използвайте изострената чувствителност и тънките си възприятия, за да задълбочите близостта с близките си и да прекарате приятни мигове в обкръжението на любимите си същества. Пак благодарение на тях ще можете да преминете през предизвикателствата, породени от необходимостта да предприемете достатъчно радикални и дълбоки промени в живота си, с пълното разбиране и приемане на факта, че е дошло време да се разделите с нещо или някого за винаги.

Мнозина вероятно ще забележат, че мислено осъществяват ретроспекция и ревизия на миналото, най-вече на резултатите, постиженията и провалите. Понякога ще чувстваме отпадналост, граничеща с депресия, по повод отсъствието на видими резултати в по стратегически житейски цели. Не бъдете толкова критични към себе си! Самият факт, че се чувствате по този начин, подсказва, че разполагате с достатъчно реалистична преценка за обективната реалност и процеса на постигане на устойчиви на времето резултати. Поводи за тревога имат по-скоро онези, които действат с размах, вдъхновени от мащабни перспективи и широки възприятия. Времето им все още не е настъпило, а резултатите от току-що появилите се възможности ще бъдат по-скоро мизерни, отколкото похвални, особено на фона на големите очаквания на старта.Пестете енергията си, не се впускайте в нови начинания и не поемайте отговорности. Понеделник ще ви даде достатъчно основания да се поздравите да търпението си.

Здраве, хранене и красота
Енергийния потенциал на тялото е все още твърде нисък, а психиката ни е изключително възприемчива и готова да поеме цялата гама от положителни и отрицателни емоции, позната за човешката природа. Постарайте се да си осигурите пълноценна почивка, в комфортна и уютна среда. Въздържайте се от дейности, които водят до преумора, злоупотреба с храни, алкохол и медикаменти. Натоварването на органите и системите на тялото може да предизвика блокаж на енергията в тях, което в последствие да причини тежки заболявания. Използвайте водните процедури и масажите като възможност за профилактика и възстановяване на здравето. За външния вид положете обичайните грижи и се въздържайте от експерименти с нови козметчни средства.