МВР със спецакция срещу незаконните емигранти

Задържаха над 118 нелегални бежанци

Извършва се специализирана полицейска операция за установяване на незаконните емигранти в цялата страна. Това каза по време на брифинг служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, предаде Агенция „Фокус”.

На 22 октомври МВР и прокуратурата са провели съвещание по отношение на емиграционния натиск в страната ни. Днес от 06.30 до 20.00 часа ще тече специализирана полицейска операция за установяване на незаконните емигранти в цялата страна.

По време на брифинга на МВР, Йордан Бакалов извести междинните резултати от протичащата и в момента специализирана полицейска операция. За момента са проверени 1554 обекта. 4401 са проверените лица, сред които има и чужденци. 118 от всички 4401 са задържани, 43-ма са хората изпратени в домовете на ГД"Гранчина полиция". Сред задържаните има и хора пуснати за национално издирване.

Министър Йордан Бакалов обясни, че на Северната и Западната ни граница се е повишил броят на задържаните лица. Главният секретар Светлозар Лазаров допълни, че операцията протича без произшествие.