Ясен е окончателният вариант за енергийното обновяване на сградите

Санират всички домове по индивидуален график

Заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров обсъди Споразумението за финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност с представители на Асоциацията на сдруженията на собствениците, участващи в изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

В срещата участваха също Петя Тянкова - началник на кабинета на министъра на регионалното развитие, директорът на дирекция „Обновяване на жилищни сгради“ Гергана Благиева и експерти от министерството. 

Двете страни се договориха за окончателния вариант на споразумение, което ще се подписва между Министерството на регионалното развитие и Сдруженията на собственици на жилищни сгради при изпълнението на проекта.

Те дискутираха изготвянето на индивидуални графици за изпълнение на обновителни дейности на всяка отделна сграда, която ще подпише Споразумение за финансова помощ.

По време на срещата бяха обсъдени и варианти на решение на въпроса с блокираните в Корпоративна търговска доверителни сметки на участващите по проекта собственици на сгради.