ГЕРБ и ПФ с общи разбирания по най-важните въпроси

Обсъждането за формата на съвместно управление между двете партии продължава, обяви Румяна Бъчварова

Повече от три часа продължи вторият тур на консултациите между преговорния екип на ГЕРБ и представителите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ посочи, че обсъждането за формата на съвместно управление между двете партии ще продължи.

„Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да се изрази и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото управление. Ще продължим да обсъждаме формата за съвместно управление“, коментира Бъчварова.

По думите й програмата за стабилно управление е форма на коалиционен ангажимент, но в него няма да се обсъждат кадрови въпроси.

„Приемаме настояването за ревизия на енергетиката, за да могат да се вземат най-правилните решения”, добави тя.

Бъчварова увери, че ГЕРБ и ПФ имат общи разбирания по ключови и най-важни въпроси, сред които ситуацията около КТБ, финансовата стабилност и енергетиката, както и по конкретните актуални мерки, които следващото управление трябва да предприеме.

„Днес обсъждахме 94 конкретни точки в програмата на коалиция „Патриотичен фронт” една по една – много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции. Там, където останахме на по-различни позиции, имаме принципна уговорка да продължим в работен формат – дискусионни групи, така че да постигнем най-доброто решение“, коментира тя.

„Става въпрос не за принципни различия, а за различия в технологията, по която ще постигнем приоритетите в сферата на здравеопазването, образованието и на тези сфери, в които трябва да се проведе реформа”, добави Румяна Бъчварова.