Оранжев и жълт код в цялата страната

Региони

23-10-2014, 06:00

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очаквани повишения на нивата на реките заради дъждове

Оранжев код в 7 области и жълт - за всички останали области в страната

Предупреждението е за обилни валежи и силен вятър в четвъртък, обявиха от НИМХ.

Код „оранжево" за обилни валежи е в сила за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ловеч, Габрово и Велико Търново, като в Кърджали и Търново освен обилни валежи се очаква и силен вятър.

През изминалата нощ в западните и в южните райони на страната заваля дъжд и валежите ще обхванат цялата страна със сумарни количества между 15-30 литра на квадратен метър. В Западна и Централна България дъждът ще достигне и до 50-60 литра на квадратен метър.

Заради валежите е обявен червен код за река Върбица при Златоград, като се очаква отток 258 кубични метра в секунда.

Очаква се повишение на речните нива в страната, като по-съществено ще е то при реките от Западна и Централна България. Оперативното звено към МОСВ е активирано, допълват оттам.

Във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни „Топлофикация София” има готовност да започне общото пускане на отоплението в столицата, съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация” – София.

От днес ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата.

Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон.