Напрежение в Розино! Почина пребитият от цигани бизнесмен

Крими

22-10-2014, 13:34

Снимка:

clubz.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Георги Рогачев беше почти месец в кома

Карловският бизнесмен Георги Рогачев по прякор Рогача, който на 14 септември т. г. беше пребит на газстанцията си в с. Розино от група роми, e издъхнал в понеделник, съобщават от пресцентъра на Универтитетска болница, пише 24 часа. Повече от месец лекарите от "Св. Георги" се бореха за живота му. След побоя с лопати и колове 58-годишният мъж беше докаран в здравното заведение с тежка-черепно мозъчна травма и претърпя сложна операция.

"Прекара дълго време в кома и не успя да излезе от нея", коментираха  медици.

Веднага след инцидента полицията задържа организаторите на мелето - Николай Сребрев по прякор Чичото от Розино и негов племенник.

"Срещу тях бяха повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда и хулиганство, но сега ще отговарят за убийство", каза пред "24 часа" шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов. По думите му мотивът за побоя е ясен - става въпрос за 20 лева, които Чичото отказал да плати, след като заредил товарния си фолксваген на газстанцията на Рогача. На служителя на обекта циганинът заявил, че преди месец оставил "капаро" двайсетачка.

"Сега искам да си използвам парите", отсякъл Сребрев. Завързал се спор между него и бензинджиите и те повикали работодателя си Георги Рогачев. При избухналия впоследствие скандал братът на собственика - Кольо, ударил с юмрук в лицето Чичото. От своя страна Рогача гръмнал няколко пъти във въздуха с автомат "Калашников".

Сребрев избягал, но по-късно се върнал с наказателна дружинка и нападнали бизнесмена.

На 27 септември близо 300 рокери от цялата страна се включиха в протестно шествие до Розино. Сред участниците в мотопохода беше и дъщерята на Рогачев - Мариана, която настоя виновниците да получат строго наказание. Ромите в Розино научиха днес за смъртта бизнесмена. "Роднините на Чичото са в паника, тъй като се страхуват, че братът на Рогача ще тръгне да отмъщава", казаха хора от селото.

След смъртта на Рогача, хората в Розино се страхуват, че селото може да се превърне във втора Катуница, тъй като родът на убития мъж ще търси отмъщение.