Музиката в офиса повишава продуктивността

В пълна тишина хората правят най-много правописни и математически грешки

Музиката в офиса подобрява изпълняването на задачите при 80-90 процента от хората, съобщи "Дейли мейл". Независимо дали класическа или поп, тя ускорява въвеждането на данни, корекциите и решаването на проблеми, като подобрява и точността, предаде БТА.

Тихите офиси са най-непродуктивни, показа изследването на "Майндлаб интернешънъл" в Брайтън. В експеримента 88 процента от участниците били най-точни на музикален фон, а 81 процента - по-бързи.

За различните задачи трябва и различна музика. Класическите изпълнения помагат при попълване на данъчни декларации, защото подобряват математическите умения. Песните на Джеси Джей и Джъстин Бийбър подобряват бързината и въвеждането на данни. Денс музиката помага при коригиране на текстове и проверка на правописа.

"Музиката е невероятно мощно средство за увеличаване на ефикасността на работната сила. Тя може много да повлияе върху мотивацията и духа, да подобри производителността”, обясняват от "Майндлаб интернешънъл".

Резултатите показват, че в пълна тишина хората правят най-много правописни и математически грешки. При въвеждане на данни, музиката допринася точността да надвиши 92 процента.