Съветниците на Казанлък продават дискотека "Стар"

Назначават 26 нови работници за поддръжка на обновените паркове Розариум и Тюлбето

Казанлъшкия общински съвет се на заседание от 9:30 в зала „Инфра”.

Повечето от решенията, които трябва да се гласуват са свързани с разпореждане, в това число и продажба на общинска собственост. Сред по-известните обекти, които се предлага да отидат на търг, е популярната в началото на демокрацията дискотека Стар, която се намира в общинска сграда източно от пазара.

Общинският съвет ще гласува промени в инвестиционната програма на Общината. Спестени средства от изграждането на някои обекти ще бъдат ползвани, заедно с нови допълнителни бюджетни средства за изграждане на енергийна ефективност в детска градина 18 и строителен надзор в детска градина 8 и детска ясла 5; полагане на тръби за газификация на старчески дом 2 и средства за строителен надзор при изграждането на канализация в кв. „Люляк”. Общото увеличение при корекцията е около 14 хил. лева.

Кметът предлага да се гласува за увеличение числеността на Общинско предприятие ”Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата”- Казанлък с 26 нови щатни работника във връзка с поддръжка на обновените паркове Розариум и Тюлбето.

Сред по-интересните за обществеността предложения, които са внесени в утрешното заседание е и това за поставяне на Бюст-паметник на архимандрит Онуфрий Хилендарски на подхода към ОУ ”Христо Ботев в село Енина по искане на Инициативен комитет и гражданска подписка.