Видинският окръжен съд отказа да възстанови Герго Гергов на длъжността кмет

Крими

21-10-2014, 19:49

Снимка:

БНР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДАНС задържа кмета на Видин

Съдът отстрани кмета на Видин

Гергов бе отстранен от поста на 21 август с решение на Апелативния съд в София

Видинският окръжен съд отхвърли като неоснователно искането за възстановяване на длъжност кмет на Видин, предаде Радио “Фокус”- Видин. След провелото се около два часа заседание съдия Анета Петкова остави без уважение предявеното искане на Герго Гергов, отстранен от длъжността кмет на Видин.

“Съдът счита, че в настоящия случай към момента на прилагане на мярката, предпоставките по закон са били налице, което се установява по мотивите на Софийския апелативен съд”, каза още при произнасяне на решението съдия Анета Петкова. По думите й, от отстраняването до настоящия момент са изтекли два месеца. През това време, видно от материалите на досъдебното производство, са изготвени описи на веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначени са експертизи. След произнасяне на решението на Видинския окръжен съд Герго Гергов заяви пред медиите, че уважава решенията на Съда. На въпрос за управляването на служебен автомобил той каза, че има издадена заповед от действащия кмет на община Видин и автомобили са предоставени на Българската федерация по автомобилен спорт. „Тези автомобили се използвани като коли за сигурност. Аз като председател на организационния комитет трябваше да возя заместник-директора на федерацията”, допълни Гергов. Според него, е клевета твърдението, че към момента той управлява задкулисно община Видин.

Припомняме на 21 август кметът на Видин Герго Гергов бе отстранен от длъжност с решение на Апелативен съд София. Срещу него се води дело, като подозренията са за престъпление по служба, незаконно притежание на боеприпаси и антични монети.