Започват зимната поддръжка на пътищата от ноември

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" призова шофьорите да подготвят автомобилите си за зимата

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров съобщи, че от 1 ноември започва зимната поддръжка на пътищата.

„След първи ноември, ако времетo не е хубаво, въвеждаме зимното поддържане по пътищата. Следим особено внимателно прогнозите и от четвъртък очакваме първите по-сериозни снеговалежи“, посочи инж. Лазаров.

„Разбира се, те ще бъдат по по-високите места, но се очаква и сериозно застудяване, което ще доведе и до заледявания, особено в сутрешните часове и по усойните места. Въвеждаме зимното поддържане за по-високите части, за да бъдат опесъчавани пътищата“, обясни той.

„С този бюджет, който имаме в момента, всеки лев, който даваме при въвеждането на зимното поддържане, коства на държавата пари. Ще се стараем да пестим всеки лев, ако бюджетът не бъде коригиран”, каза още инж. Лазаров.

„Хубаво е шофьорите също да се подготвят – да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни и да подготвят колите. Да сменят течността за чистачките с такава, която не замръзва. Сутринта чух, че искат да спират от движение автомобили заради неработещи чистачки, което за мен е изключително важно, защото няма как с минимална видимост да управляваш едно превозно средство и да застрашаваш живота на всички останали около теб“, коментира председателят на АПИ.

Лазаров повтори призива си шофьорите да подготвят автомобилите за зимата и „най-вече да си сменят гумите”, предава „Фокус“.