КТБalive определиха в декларация като неуместни действията на БНБ и Цветан Василев

Няма да позволим да бъдем използвани за прикриването на нечии престъпления, категорични са от групата

КТБalive е неформална група на хората пострадали от кризата в КТБ и сме единствените , които защитавайки собствения интерес, защитраваме и интересите на банката, заявяват в своя декларация, изпратена до медиите от групата.

Случилото се последните дни обаче ни кара да направим следните уточнения: КТБalive не е давала правото на никой - било то физическо или юридическо лице да говори от наше име. В тази връзка странни и неуместни са както  думите на мажоритарния собственик Цветан Василев , така и действията на БНБ. Очевидно интересите на г-н Василев са различни от тези които той декларира , тъй като действията му противоречат на неговите думи. Този факт установихме при срещата с фонда EPIC и разговора с неговите представители . Освен това в последно време се появиха хора в нашата група , които рязко смениха позициите си и от хора борещи се за защита на своите интереси и принципи се превърнаха в защитници на мажоритарния собственик.

Използваме случая за пореден път да заявим, че не сме и няма да позволим да бъдем използвани за за защита на нечии интереси или прикриването на нечии престъпления . В позициите от една страна на БНБ и от друга на Цветан Василев се съдържат взаимни упреци и безкрайно много неясноти, както и липса на отговори на основни въпроси, а именно: какво е реалното състояние на КТБ, какви са активите на КТБ до и след поставянето й под надзор. Тези отговори ни се дължат, тъй като всеки пряк и непряк актив, както и кредити отпускани от банката са всъщност липсващите наши пари.
Обръщаме се към българската общественост с призива да ни подкрепи в усилията да спасим банката независимо от спекулациите и опитите КТБ  да бъде използвана за обогатяване от един  или друг кръг  или личност.

Поемаме ангажимента в следващите дни в нарочна пресконференция да изнесем данни и факти , които ще помогнат на българската общественост да разбере реалната ситуация около КТБ и да може не само да се информира , но и да упражни натиск върху всеки , който посяга на парите на вложителите, заявяват още в декларацията си от КТБalive.