Сотир Цацаров: Имената на хората, хранили се от КТБ, ще излязат наяве

Финансовият интерес няма партиен цвят, коментира главният прокурор

"Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно - с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Прокуратурата не моли, а изисква". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред бТВ  по повод действията на прокуратурата около Корпоративна търговска банка (КТБ).

Той посъветва да се изчака да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на КТБ. Иван Искров да направи доклада публично достояние, призова Цацаров. Самият той не знаел какво пише в него. "За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо - нека това, което пише в доклада, бъде представено публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно", коментира Цацаров.

Действията срещу евентуалните "убийци" на Делян Пеевски главният прокурор определи като "срамна грешка на прокуратурата". "За мен това обвинение беше грешка. Това е твърде срамна грешка на прокуратурата", призна Цацаров. Той призова онези които твърдят, че висши длъжностни лица са действали под влиянието на Делян Пеевски в разследването на негови" убийци" или са били направлявани по някакъв начин от въпросния човек, да кажат имената на тези прокурори и следователи.

Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка, коментира още Цацаров. Той обеща, че някой ден имената на тези хора ще станат ясни, но в момента не може да ги разкрие, тъй като това представлява следствена тайна. "Няма да скрия нито един разпит и документ", закани се Цацаров и бе категоричен, че финансовият интерес няма партиен цвят.
Запитан дали познава Делян Пеевски главният прокурор отвърна, че го познава така, както и много други лица. Двамата са се запознали в Народното събрание, подчерта Цацаров.