Коя зодия как пердаши малките пакостници?

Животът

19-10-2014, 08:52

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Всяка зодия има различно "виждане" по въпроса с дисциплината

ОВЕН

Мото: Дай им да търчат на воля и много спорт.
Плюсове: Експедитивни, действени, вдъхновяващи родители. Непрекъснато организират игри, партита. Напълно посветени са на обгрижването на децата. Изумително енергични са.
Минуси: Прекаляват със себеотрицателността и се вбесяват, ако усилията им останат недооценени. Понякога са тиранични и несправедливи, особено ако детето се окаже не на “висотата”, която родителят очаква. Овните някак са успели да изтрият от съзнанието си какви са ги вършили като млади и с лека ръка съдят децата си. Случва се да прибегнат до гневни шамари.

ТЕЛЕЦ

Мото: Важно е детето да е нахранено и на сигурно, може и пред телевизора. Ако можеха, биха кърмили младенеца си като Крали Марко - до 9-ата година.Плюсове: Телецът се бори да даде на детето си шансовете в живота, които той самият не е имал. Държи на дисциплината и образованието, но в същото време е гальовен и не пести ласките.Минуси: Телецът е склонен да угажда на децата си, но се разстройва, ако те се окажат небрежни разсипници. Малко обича да се налага. Ако е взел важно решение, по-добре да разясни на детето причините, за да не се получава разрив. Има тежка ръка, но за щастие не смята, че боят е средство за възпитание.

БЛИЗНАЦИ

Мото: Общувай с децата, говори им... на три чужди езика.Плюсове: Чувствителни, забавни, разбиращи родители, които постоянно заливат децата с информация и идеи. Бащата Близнак е един пораснал Питър Пан, но с таблет в ръце.Минуси: Ако детето не проумее моментално възхитителните идеи, с които родителят го запознава, той се изнервя. Дразни го и безкрайното детско дърдорене, особено ако прекарват дълги часове вкъщи. Родителят Близнак рязко сменя настроението си, а това силно притеснява децата. Шамарите са светкавични - идват внезапно и бързо отшумяват.

РАК

Мото: Да отглеждаш дете е най-отговорното нещо. Човек трябва да бъде много внимателен, за да не наруши емоционалното му равновесие.Плюсове: Раците са превъзходни родители. Това е знакът на майчинството. За тях съхраняването на семейното ядро е свещена мисия. Защитават яростно децата си, обграждат ги с грижи до задушаване.
Минуси: Не позволяват на детето никакви изблици на независимост. Трудно е да се откъснеш от сферата на влияние на такъв родител. Често реагират емоционално и са в състояние под влияние на гнева да им се отплесне ръката и да опердашат здравата палавника.

ЛЪВ

Мото: Нахрани егото им, напомпай им самочувствието, дръж се с тях като с принцове и принцеси.Плюсове: Зодиакалният знак на Лъва символизира бащинството. Подхождат към родителството с много ентусиазъм, готови са да дадат луди пари за образованието на децата. Подтикват ги да развиват талантите си и да се изявяват. Като цяло се опитват да бъдат честни и директни с децата си.Минуси: Широкият размах и големите очаквания на родителя Лъв може да смачка по-свитото и скромно дете. Би ошамарил подопечните си само в краен случай.

ДЕВА

Мото: Пунктуалност, дисциплина и много сапун.Плюсове: Силно любящи родители, но малко резервирани в проявата на чувствата си. Учат децата си на дълг, почтеност и отговорност. Невинаги им се удава да изградят у немирното дете желаната от тях подреденост и прецизност.Минуси: Те са от онези свръхамбициозни родители, които държат децата им да четат и пишат още на 3 г. Единственият начин една нормална Дева с две разхвърляни деца да не полудее, е да ги научи да помагат в домакинството. Девата не вярва в боя като възпитателно средство.

ВЕЗНИ

Мото: Ще ги науча да разбират хората и да работят в екип. За децата е важно да ходят на балет, на уроци по пиано и да учат езици.Плюсове: Те са уравновесени, възпитават ги добре и не им противоречат много. Везните ненавиждат конфликтите. Децата им израстват спокойни и с добро лустро - знаят как да се обличат и как да се държат във всевъзможни социални ситуации.Минуси: Нерешителността на родителя Везна често вбесява рожбите. Редовното “Питай баща си/майка си” им дава картбланш да ги манипулират и двамата. Представителите на знака се ужасяват от караниците, а мисълта за бой им е противна.

СКОРПИОН

Мото: “Повелителят на мухите” е наръчник за отглеждане на деца. Показва на какво са способни малките нехранимайковци.

Плюсове: Строг и взискателен възпитател, който знае как да възнагради старанието. Интуитивно знае какво е нужно на детето. Но се вбесява, ако то си пилее времето и способностите. Майките Скорпиони балансират без проблем с работа, семейство и домакинство.

Минуси: Не са толерантни и не проявяват разбиране, когато отрочето се окаже различно по характер и емоционалност. Не само че бие, но и наказва жестоко.

СТРЕЛЕЦ

Мото: Давам им свобода и въздух - нека тичат, докато им стига дъхът.Плюсове: И жените, и мъжете трудно се решават да станат родители. След като се прежалят, са сериозни и самоотвержени родители. Вродените им жизнерадост и ентусиазъм ги правят перфектните майки и бащи. Не вярват в лъжите и са честни към децата.Минуси: Жизнерадостта на Стрелеца може да се окаже прекалено голям натиск за едно спокойно и кротко дете. Колкото до боя - прилагат го пестеливо, рационално и само в краен случай. Например: “Извинявай, но съм длъжна да те плясна, за да запомниш, че така не бива.”

КОЗИРОГ

Мото: Децата трябва да ги виждаш, но не и да ги чуваш. Уча ги на две неща: труд и пестеливост.Плюсове: Майките Козирози може да се изкушат да се върнат на работа съвсем скоро след раждането. Бащите падат в капана на отчуждението. Родителите Козирози трябва понякога да отпуснат юздите и да направят това, което искат останалите членове на семейството.Минуси: Изглеждат неразбиращи и безчувствени. Всъщност отлично прикриват дълбоката си обич. Доказателството е в това, че стиснатият Козирог не пести пари, когато може да зарадва децата. Ако се стигне до шамари, боят ще е жесток.

ВОДОЛЕЙ

Мото: Детето ми е индиго, сигурен съм.Плюсове: Безкрайно търпеливи са. Страхотни разказвачи на всякакви истории. Възпитанието на родителя Водолей може да се стори неконвенционално на повечето хора. Те приемат децата за равностойни на възрастните. Изслушват ги внимателно, вземат предвид мнението им и не се опитват да ги будалкат с щъркели и ангели небесни.Минуси: Могат да бъдат твърде сурови и несправедливи в опита си да вкарат детето насилствено в света на възрастните. Не биха могли да разберат, че малките хора гледат на нещата с други очи. Прилагат бой в крайна нужда.

РИБИ

Мото: Деца, усетете единството на Вселената.Плюсове: Чудесни родители - меки, чувствителни, разбиращи. Малко им куца дисциплината, но пък аз сметка на това нямат проблеми с това да проникнат в света на детето - всъщност те никога не са го напускали. Няма нещо, което не биха направили, за да подкрепят чедото си.
Минуси: Имат склонност да впримчат синовете и дъщерите си, като заживеят чрез техния живот. По-умните деца обикновено успяват да въртят на пръста си родителя Риба, който буквално се превръща в тяхна изтривалка. Бой ли? Какво?!