Вестниците в неделя, 19 октомври

Най-доброто от печата

19-10-2014, 07:27

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Преговорите за правителство и случаят „Ана-Мария“ са сред водещите теми в пресата днес

"Стандарт"
ГЕРБ приключи с Волен за 7 минути
Цирк на Волен вместо преговори за кабинет имаше в парламента вчера. Очакван провал претърпяха консултациите на ГЕРБ със седмите в парламента - "Атака". Точно 7 минути преговорният екип на ГЕРБ изчака хората на Волен Сидеров в зала "Запад", след което се оттегли. Малко преди 13 ч и двата екипа бяха в сградата на парламента. След като стана ясно, че медии няма да бъдат допуснати на преговорите, Волен и хората му отказаха да се явят. Застанаха на трибунката на НС, за да дават изявления. И направиха пореден скандал, отстранявайки знамето на ЕС, което стои от едната страна.

"Труд"
Полицаи на протест с клоунски носове
"Исканията на тези хора за моята оставка са комични." Записът с тези думи на служебния вицепремиер и социален министър Йордан Христосков стана мото на протеста на няколко синдиката на полицаи, военни и затворнически надзиратели вчера в София.
Над 1000 служители на реда, пристигнали с автобуси от цялата страна, си носеха червени клоунски носове и панаирджийски свирки. Те обаче съвсем сериозно се обявиха срещу проектите на служебното правителство да се увеличи възрастта и стажът им за пенсия

"24 часа"
Бежанците през септември колкото през цялата 2012 г.
Само през септември тази година са влезли толкова бежанци, колкото за 2012 година, когато започна вълната от Сирия. Това показват данните на Държавната агенция за бежанците. 1220 са били бежанците, потърсили закрила у нас през миналия месец, като 397 от тях са деца. За цялата 2012 година са влезли 1300 души.Бежанската вълна се засилва от юли. От тогава в страната успяват да влязат и да поискат статут над 1000 души месечно, докато в началото на годината са били 300-500. Заради изтеглянето на войските на НАТО от АФганистан се засилва вълната от тази страна, обясняват от Агенцията за бежанците.

"Монитор"
Няма сексуално насилие върху Ана-Мария
Вътрешната проверка в 4-то помощно училище е показала, че няма случай на сексуално насилие върху Ана-Мария. Това уверява директорката Венета Ал-Шериф, отговаряйки писмено на въпроси на Нова телевизия. Преди дни председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обяви, че ще потърси административнонаказателна отговорност от директора на 4-то помощно училище за неуведомяване на органите за закрила на детето по случая. Проверката бе назначена, след като майката на Ана-Мария Радосвета Симеонова алармира обществото през „Фейсбук", че дъщеря им е била подложена на сексуално насилие в школото. Момичето беше прегледано от гинеколог преди дни в „Пирогов", като беше под пълна упойка. Родителите не дават информация за резултатите от прегледа, защото била следствена тайна.