5 почивни дни за Коледа и два за Нова година

Новините

18-10-2014, 15:00

Снимка:

3e-news.net

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10% по-високи хонорари до Коледа


Цели пет дни ще почиваме за Коледа и още два за Нова година. Твърде вероятно е обаче новото правителство да удължи новогодишната почивка на още пет дни. Това ще стане ясно съвсем скоро. Засега сигурната дълга ваканция е Коледната.
Неработни са 24, 25, 26, 27, 28 декември. Последният работен ден тази празнична седмица е вторник, а ще почиваме до неделя.
Последните работни дни от 2014 г. са 29 и 30 декември, след това почиваме на 31 декември и 1 януари. Засега 2 януари – петък, е работен ден. Възможно е обаче новото правителство да вземе решение той да бъде обявен за почивен. Ако това се случи, то в края на годината ни очакват цели десет дни почивка, разпределени на две серии поравно.
През тази година почивните дни сумарно излизат точно 114. Най-много сме работили през месеците юли и октомври – по 23 дни. Месеците с най-дълга почивка - по 11 дни, са март, май и декември. Недоволни от тази статистика са само работодателите. По техни сметки всеки допълнителен почивен ден струва на икономиката 90 млн. лева загуби.