Мария Габриел посрещна българи в Европарламента

Посетителска група от областите Благоевград, Сливен и София посети Европарламента

От 14 до 16 октомври 2014г., по покана на ръководителя на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел,  кметове, експерти и младежи от ГЕРБ от областите Благоевград, Сливен и София посетиха Европарламента, съобщиха от пресцентъра на партията.

Посещението започна с презентация, представяща цялостната дейност на Европарламента,  неговите правомощия и политическа значимост, както и мястото му сред останалите институции на ЕС. Групата имаше възможност да посети пленарната зала на ЕП  и Парламентариума, където стана виртуален участник в дейността на Европейския парламент.
На последвалата среща с Мария Габриел бяха засегнати множество и разнообразни въпроси, относно дейността на българските представители в ЕП и другите институции на ЕС. Акцент бяха изслушванията на кандидатите за комисари, ресорите в бъдещата Европейска комисия и достойното представяне на предложената за втори мандат като еврокомисар Кристалина Георгиева.

Българският евродепутат запозна своите гости с многообразната си работа в ЕП по актуални сюжети с регионален, национален и международен характер, като член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, зам.-член на Комисията по външни работи, зам.-член на Комисията по правата на жените и равенството между половете, член на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС, в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието, Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб и зам.-член на Делегацията за връзки с Арабския полуостров.

По време на дискусиите бяха засегнати въпроси по механизмите на усвояването на еврофондовете, условията и субсидиите за българските земеделски производители, аспекти на визовите въпроси и миграцията.

Интензивната посетителска програма и оживена дискусия в ЕП бяха последвани от посещение на емблематичните за Брюксел забележителности - парк „Мини Европа” и Атомиума и разходка в центъра на града.