Въвеждат се промени в организацията на движението в столицата

Мисия София

18-10-2014, 06:00

Снимка:

stroitelstvo.info

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Промените са във връзка с провеждане на митинг-шествие и изграждане на напоителна система на бул."България"

Въвежда се временна организация на движението заради провеждане на митинг-шествие против промени в осигурителната система за заетите в сектор „Сигурност”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 12.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение автобусите превозващи участниците в мероприятието и автомобилите обозначени със стикери на пл. „Княз Александър І”, извън местата за платено паркиране „служебен абонамент”. Причината е митинг-шествие против промени в осигурителната система за заетите в сектор „Сигурност” на МВР.

От 14.00 до 15.00 часа се организира сборен пункт на участниците в митинг-шествието – градинката пред Централна минерална баня до ул. „Триадица”.

Шествието ще се проведе от 15.00 часа по следния маршрут: ул. „Сердика” пресичане на бул. „Княз Александър Дондуков”, пресичане на бул. „Цар Освободител” до пл. „Атанас Буров”. Шествието ще се проведе в крайна дясна лента на пътното платно по посока на движението, без да се пречи на преминаващите граждани и без да се спират пътните превозни средства.

Митингът ще се проведе в района на фонтана пред сградата на Президентството на Република България, извън зоната за сигурност на институцията, без да се възпрепятства движението по ул. „Леге”.

Във връзка с изпълнението на система за напояване на живия плет по бул.”България” в столицата ще бъде въведена и временна организация на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От днес до 27 октомври 2014 г. ще бъде стеснено за движение с 20 м по бул. „България” в лявата лента между бул. „Акад Ив. Е. Гешов” и ул. „Нишава” в посока кв. „Бояна” - срещу пл. „Ручей”, и между бул. „Гоце Делчев” и ул. „Тодор Каблешков” в посока кв. „Бояна” - срещу ул. „Топли дол”.
От 28 октомври 2014 г. до 6 ноември 2014 г. ще бъде стеснено движението в лявата лента на 20 м на бул. „България” преди кръстовището с ул. „Тодор Каблешков” в посока център.