В Полша ще имат специален ден, посветен на Несебър

Туризъм

17-10-2014, 11:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокурори от Полша и Франция обмениха опит с плевенските си колеги

Причината - голям интерес към града като туристическа дестинация

Да се състои Ден на Несебър в Полша по време на туристическо изложение през март 2015 година, това обсъдиха кметът Николай Димитров и неговия колега от град Хожув Анджей Котала при гостуване на градоначалника в полския град.

Специалното внимание, което се отделя на града на ЮНЕСКО се определя от факта, че значително е нараснал интересът към най-голямата туристическа агломерация по българското Черноморие, след като през 2013 година бе подписан договор за сътрудничество между двете общини и те се задължиха да насърчават настоящото и бъдещето развитие на отношенията помежду сиСамият град Хожув е част от териториално образувание, съставено от 14 съседни градове в полската провинция Силезия, чието населението наброява около 3 млн. души. Именно те са сред туристите, посещавали най-много района на Несебър и к.к „Слънчев бряг“.

В духа на доброто сътрудничество между Несебър и Хожув, двамата градоначалници обсъдиха различни възможности за културен  обмен и за бъдещо съвместно участие  в програма  „Европа на гражданите“.