Осъдиха двама за подкуп

Виновните са наказани с глоба и пробация

За два случая на предложен подкуп на полицейски служители от РПУ Балчик, съобщават от Добричкия окръжен съд.

С присъда по наказателно дело от общ характер Добричкият окръжен съд призна за виновен Б. Дж. Д. за това, че на 23.09.2014г. в гр.Балчик дал подкуп - сумата от 302лв. на Г. В. Г. - старши полицай в група „Охранителна полиция” към РУП-гр.Балчик, за да не отчете акт за установяване на административно нарушение по ЗДвП. На подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и „глоба” в размер на 2000лв. /две хиляди лева/.

Изтърпяването на така наложеното наказание „лишаване от свобода” е отложено с изпитателен срок от три години. Сумата от триста и два лева е отнета в полза на държавата.

Добричкият окръжен съд призна за виновен и Н. Р. Р., живущ в с.Ляхово, общ.Балчик, за това, че на 23.09.2014г. в гр.Балчик, около 12:00 часа предложил подкуп - сумата от 150лв. На същата дата около 15:00 часа мъжът е предложил и сумата от 150 евро на Г. В. Г. - старши полицай в РУП-гр.Балчик, да не отчете акт за установяване на административно нарушение, съставен на другия подсъдим Б. Дж. Д. за нарушение ЗДвП. Наложено е наказание  „глоба” в размер на 1000лв. и „пробация” с пробационни мерки задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година, както и сто и шестдесет часа  безвъзмезден труд в полза на обществото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от постановяването й пред Апелативен съд - гр.Варна.