Младо семейство от Русия кръсти сина си на Сатаната (снимки)

Младежи от Перм кръстиха новородения си син ... Луцифер

Наталия и Константин, наричащи непретенциозно себе си "неформали" са избрали доста необичайно име за новородения си син.

По думите на 24-годишната Наталия, името е избрал съпругът й. Първоначално майката сериозно се стреснала от предложението, тъй като подобен избор й се сторил доста смел. Раждането било много трудно. Наложило се бебето да бъде поставено в ковьоз на изкуствено дишене.  След като лекарите обявили, че всичко е наред, Наталия окончателно решила да кръстят детето си Луцифер.

„Ако не харесва името си, може да го смени, когато навърши 14 години. Не разбирам обаче как синът ми ще се откаже от покровителството му“, споделя Наталия в социалните мрежи.





Бележка на редактора:
В Стария завет Луцифер е падналият ангел, наказан за завистта си към Бог (Книга на пророк Исаия, 14:12). В Евангелието на Лука (10,18) и Откровението на Йоан (12,9) Луцифер е синоним на Сатаната. В раннохристиянските апокрифи (Втора книга на Енох и др.) историята на „падналия ангел“ се описва пространно. Там той е един от най-висшите и близко до Божествения трон стоящ ангел. Бог искал всички ангели да се поклонят на хората. Но Луцифер се обидил от това, че Бог е създал човека по негово подобие и иска да се поклони на тях и защото хората говорили срещу самия Бог. Луцифер въстанал срещу него и бил пратен в бездната. Нарича се затова „паднал от небесните селения ангел“, превръщайки се в архетип на злото и враг на Бога. Понякога в славянските апокрифни преписи Луцифер се нарича "Аполлион" - името идва от езическия бог на светлината Аполон.

Падналият ангел (Фосфорос, Еосфорос или Луцифер) се описва и в гръцките и български зографски ерминии и съответно се изобразява в православната живопис като тъмен демон - ангел, потъпкан от архангелите: стенопис в манастира Дионисиу на Атон от 1603 г., където падналият ангел Луцифер е подписан „Εωσφόρος“. Луцифер е един от Четиримата Крале на Пъкъла, заедно със Сатаната, Беллиал и Левиатан. Има дъщеря, известна още като италианската богиня Арадия.