Красимир Каракачанов: Трябва да се търси общото в името на националния интерес

Диалогът беше конструктивен, удовлетворени сме от съвпадението на позиции, коментира Валери Симеонов

Когато става въпрос за националния интерес, трябва да се търси общото, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след продължилите над четири часа разговори на Патриотичен фронт с преговорния екип на ГЕРБ. „Разговорите продължават. Това е една добра първа крачка”, допълни той.

Каракачанов напомни, че още в изборната нощ от Патриотичния фронт са заявили, че трябва да се търси консенсус между всички български политически сили за изваждане на България от тежката икономическа криза.

Той уточни още, че двете формации са съгласни да има референдум за подкрепата за еврочленството на Турция и че трябва да има ограда по цялата граница срещу нелегалната емиграция.

„До момента излизаме с едно значително съвпадение на позициите, но в никакъв случай с краен резултат“, предупреди лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
По думите му на днешната среща са разгледани само 18-те приоритета на ГЕРБ, тъй като не е имало време да се разгледат основните приоритети в програмата на Патриотичния фронт.

„Искам да изразя задоволство от конструктивния диалог, удовлетворени сме от големия брой съвпадение на позиции”, каза още Симеонов.
Двете преговарящи групи не са обсъждали министерски постове. От Патриотичния фронт са настоявали само при кадровата политика да се наблегне на качествата на кандидатите.