17 октомври: Дързост и красота

Слънце във Везни, Луна в Лъв

Петък е ден на Венера и през тази седмица ще можем наистина да почувстваме щастието и късмета, с които тя ни дарява. За едни те ще се появят в следствие от възможностите, които ще имаме днес да се насладим на сърдечно и доверително общуване с близки на сърцето ни хора.Благодарение на тях, ще можем да изчистим противоречия във важни взаимоотношения, възникнали в близкото и по-далечното минало. Днес ще бъдем настроени за компромис, ще търсим и ще се стремим да поддържаме баланса и хармонията във взаимоотношенията си, а флирта , малките подаръци и жестовете на внимание ще бъдат източник на взаимна радост.

В същото време, денят със сигурност ще привлече вниманието към процеси от обществена и социална значимост и ще предостави възможности за обсъждане и постигане на съгласие по най-важните, принципни позиции в тях. Акцентът би следвало да бъде върху реализацията на социални обществени проекти и ако тази препоръка бъде спазена, взетите днес решения ще принесат полза за всички участници в обществения договор. Искрено се надявам, че политическия елит ще се възползва пълноценно и правилно от тези благоприятни за постигането на социален мир и благоденствие фактори.Най-важното от всичко е, че днес имаме възможност да поставим на широко и непринудено обсъждане всички вълнуващи ни теми, при това разчитайки на вниманието и адекватните реакции на събеседниците си. Това прави денят изключително ползотворен и успешен за дейности и теми при които разчитаме на взаимообмен и колективен интерес. Смело и дръзко демонстрирайте онова, което ви прави привлекателни за околните-личен чар, таланти, идеи и постижения. Способността ни да приемаме новото и неочакваното, готовността да променим гледната си точка и досегашните си представи, както и подчертания стремеж към естетика и хармония ни обещават един прекрасен ден, в който не ни остава нищо друго освен да се възползваме пълноценно от предоставените възможности да направим живота си по-добър и щастлив.

Работа и бизнес
Насочете вниманието си днес както към реалните, така и към потенциалните си партньори, които боло то произход или по бизнес ориентация са позиционирани зад граница. Ако проявите внимание не само към техните делови интереси, но и към културата и религиозната общност с която се идентифицират, ще си спечелите тяхната пълна подкрепа. Използвайте този ден за да вземете важни решения и да направите конкретни стъпки, касаещи бъдещия ми успех Но не действайте еднолично - решенията трябва да бъдат взети след колективно обсъждане и отчитане на всички гледни точки.Така ще бъдете сигурни, че настъпилите след това промени ще бъдат ефективни и ползотворни. С лекота ще се решават всякакви организационни въпроси, касаещи групови интереси и съвместни начинания. А идеите и вдъхновението които витаят във въздуха днес със сигурност ще повишат статуса на тези, които се изявяват в интелектуалните и творческите сфери.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с със сърдечно съдовата система, имунната система и гръбначния стълб. Тяхното укрепване ще има благоприятно въздействие върху здравето,външният вид и походката ви. Менюто  трябва да е умерено за да не натоварваме храносмилателната система в последната фаза на Луната, но като цяло от преяждане не бива да се опасяваме тъй като енергетиката на деня се отличава с ненаситност и способност за усвояване. Можем да си позволим дори сладките изкушения, тъй като тяхната консумация днес оказва благоприятно влияние върху психиката и организма като цяло. Експериментите с външния вид също могат да се окажат успешни, а дори да не ви хареса резултатът той ще бъде нетраен и много бързо ще можете да отстраните негативните последстви от него.