Кирил Добрев: Сергей Станишев трябва да носи отговорност за изборите

Станишев вкара търговците в храма

Директно обвинявам Сергей Станишев за загубата от над 100 000 гласа. Това каза пред бТВ Кирил Добрев от БСП. „Отишли са неподготвени на срещата и ГЕРБ, и Реформаторския блок. ГЕРБ трябваше да се подготвят как Реформаторите взимат своите решения и с това да се започне. Времето ще покаже дали е възможна коалиция Реформаторския блок и ГЕРБ”, коментира Добрев.

Той подчерта, че България има нужда от стабилно правителство и то в рамките на повече от един мандат. „Сергей Станишев трябва да носи отговорност за изборите. Той задължително трябваше да бъде на пресконференцията и да участва в първото заседание на бюрото, в което се правеше анализа”, допълни Добрев.

„Има неща, за които твърдо обвинявам Сергей Станишев. Първо, че вкара търговците в храма, второ, че вкара БСП във вътрешно партийни битки и имаше моменти, в които БСП обслужваше икономически интереси. Трето, обвинявам го директно за загубата от над 100 000 гласа. След изборите Георги Първанов има политически субект в лицето на АБВ, а БСП е минус 150 000 гласа. Аз за Сергей Станишев съм говорил тогава, когато всички мълчаха и към днешна дата отношението ми към него не се е променило”, каза още Кирил Добрев.