Животът на село - по-хубав от този в града?

С малки изключения, населението по селата е предимно над 65 г.

Най-голям процент млади хора у нас живеят в Сливенския район, показват данни на Евростат, информира Нова телевизия. Там 17.6% от населението е под 15-годишна възраст. Следва го Бургас, където най-младите са 15 на сто. На другия полюс са Видин и Габрово, в които делът на най-възрастните е най-висок за страната - там над една четвърт от населението е над 65 години, и то основно по селата. 

В габровското село Малини живеят 25 души. Тук своя дом са построили и семейство Димитрови. Силвия предпочита да отглежда 6-годишната си дъщеря далеч от големия град, защото тук животът е много по-тих и спокоен.

„Няма от какво да го ограничаваш – да внимава да не излезе на пътя или нещо да не се случи покрай някакви блокове и площадки, тук е по-спокойно. Определено не се притеснявам да излезе, да тича, да лудува”, разказва майката. Бащата пък обобщава – „тук животът е много по-хубав.”
Разказват, че в селото няма много млади хора и често техни приятели от града им идват на гости. Надяват се обаче, че селцето ще се възроди, както е било преди 20 години.
 Семейство Димитрови разказват, че по селата хората са задружни, затова никога не биха напуснали родната къща. Споделят, че преди шест години при пожар домът им изгаря до основи. Тогава цялото село се включва в строежа и за няколко седмици построяват цялата къща.