Костадинов: Ще стане интересно, ако Марешки не е в ареста

Веселин Марешки не е арестуван, а само извикан на разпит в МВР

Това се изплъзна в репортаж на Нова ТВ, който разказа историята за вчерашния арест на фармацевтичния бос.

По първоначална информация Марешки ударил кроше в окото на общинския съветник Костадин Костадинов след което бил арестуван на място от полицията във Варна. В момента бизнесменът е във Второ РПУ, където полицаи му снемат показания.

Причината за този скандал е игра на котка и мишка, която се води поредно денонощие между Марешки и наемателя на оборотната пицария "Ред Хот" в Морската столица Асен Миланов.

Миланов наел помещението на ул. "Студентска" 6 от двама съпрузи - Тони Димитров и Красимира Колева. Те от своя страна са вече разведени и водят лют спор за имоти. Марешки взел страната на жената. Асен Миланов обяви, че е бил изнудван от аптекарския бос, който му казал, че оттук насетне ще му плаща наем в размер на 10 000 лева месечно. А той щял да дава парите на Красимира Колева.

В същото време Марешки изразил претенции и към земята, на която е направена терасата на пицарията, била негова собственост. Така започват и скандалите.

Снощи пред пицарията се появил и Костадин Костадинов, който имал познанство с Асен Миланов. Скандалът ескалирал, когато Костадинов извадил мобилния си телефон да снима действията на Марешки. Бизнесменът също пуснал камерата на джиесема си и започнал да заснема съперника. В един момент обаче нервите на Веселин Марешки не издържали и пред очите на десетки свидетели и полицаи той забил юмрук в лицето на Костадинов, който бил арестуван своевременно.

Асен Миланов е наемател на пицарията, бидейки косвена жертва ме сигнализира за едно нарушение, разказа общинарят Костадин Костадинов в ефира на Нова ТВ. Хората ме алармираха, че имат проблем с Марешки, защото им е спрян тока – нещо което е абсолютно неправомерно, тъй като това може да го направи единствено електроразпределетиленото дружество. Посъветвах наемателя да се обърне към полицията, тъй като Марешки е спрял противозаконно достъпа до енерготаблото. Служители на енрегото и на МВР обаче не са били допуснати до енерготаблото от Маришки. Тогава се отзовах на сигнала на хората. Когато пристигнах снощи, за да разговарям с тях, в един момент видях, че Веселин Марешки ме снима. Първоначално не му обърнах внимание, но след като втори път го засякох, че снима мен и хората, които протестираха срещу фармацевтичния бос, извадих и аз мобилния си телефон и направил същото. Така се стигнало до неприятния инцидент – Марешки ми нанесе едно кроше, а полицаите, които бяха на място веднага го арестуваха и отведоха в полицията. Ако наистина се окаже обаче, че Веселин Марешки не е в ареста, тогава вече ще стане много интересно, коментира Костадинов.