Председателят на Касационния съд иска зони за сигурност около Съдебната палата

"Отговорните органи по разследването много по-сериозно трябва да работят, поне веднъж да заловят един от тези т.н „терористи”, посочи Лазар Груев.

Председателят на Висшия касационен съд заяви, че трябва да има зони за сигурност около Съдебната палата , „които да респектират“.

„В рамките на по-малко от 24 часа за втори път беше затворена Съдебната палата по сигнал за бомба. За пореден път това поставя необходимостта от сериозни мерки, свързани с безопасността на съдиите, прокурорите, гражданите и на последно място на сградата”, коментира Груев.

Той отбеляза, че неведнъж е било предлагано обособяването на зони за сигурност около Съдебната палата.

„Много пъти сме правили и предложения до общината за промяна на някои от маршрутите , както и на спирката на трамвая отзад. Засега нито едно от тези предложения не е възприето“, посочи председателят председателят на ВКС.

Според него Главна дирекция „Охрана” върши своята работа.

„Много по-бързо действат, но липсва превантивната дейност. Отговорните органи по разследването много по-сериозно трябва да работят, поне веднъж да заловят един от тези т.н „терористи”, посочи Лазар Груев.

„Първо, трябва да се обособи зона за сигурност, да се гарантира, че намиращите се около сградата автомобили са сигурни и второ, ако трябва да се въведе по-модерна техника”, каза още той, предава "Фокус".