Черно море има своята цел, феновете на отбора своята мисия

През годините Морето се превърна в един от малцината тимове, които не получават нищо даром

Тази неделя отборът на Черно море ще продължи борбата за Топ 6 в "А" група. Във Варна ще гостува един от челниците във временното класиране - Берое. "Моряците" ще търсят задължителна победа срещу тим, който се е устремил към върха. Сигурното е, че ще има здрава битка. Коравият отбор на Никола Спасов има реални възможности да се опълчи на Берое. За "моряците" винаги е било предизвикателство да играят силно срещу силните и да ги побеждават. Това най-добре го знаят на Герена, на Армията и в Разград.

Варненци са си поставили цел, която ще преследват през втората част от редовния сезон, и тя е класиране в първата шестица. Основен конкурент се очертава да е Ботев Пд. Не бива да се отписва и столичния Локомотив. "Железничарите" през този сезон показват, че няма да играят второстепенна роля, както беше в предишните години. В "Надежда" таят надежда, че боричкането със слабаците и оцеляването в елита на косъм е останало в миналото..
Дали на "Тича" имат сили да се преборят със смятания за "бетониран" тим на колоритния Вили Вуцов за Топ 6 и със столичните "железничари", предстои да разберем?!

Футболистите, които сега защитават честта на варненския футбол в елита са наясно, че всичко е в техните ръце, крака и глави и ще преследват целта си с футболни аргументи. През годините Черно море се превърна в един от малцината тимове, които не получават нищо даром. Отборът играе феърплей, но пък в България честните редовно са обречени да страдат.

Ако Черно море не успее да се пребори за място сред 6-те най-добри ще страдат и феновете. За тях сезонът ще е провален. Защото вместо да гледат мачове срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец, ще трябва да се радват на успехи срещу Хасково, Марек и Локо Пд. И дори отборът да стане шампион във втората шестица огорчението ще е факт, защото публиката във Варна е родена да гледа големи мачове.

Затова сега е моментът феновете на 100-годишния клуб да подкрепят мощно "моряците" в мачовете от втората част на редовния сезон. А те са доказали, че знаят как! Черно море има нужда от своите привърженици, за да постигне целта. Ако на всеки мач са на стадиона, ако продължат да го подкрепят, ако са плътно зад тима, както беше и миналата година по същото време, Черно море има реални шансове да се класира в Топ 6. "Моряците" имат своята цел, а феновете - своята мисия. Длъжни са да се обединят в един юмрук и да го стоварят с пълна сила върху съперниците в името на Черно море.