14 октомври: Потребности и нужди

Слънце във Везни, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

И днес потребността от близост и доверителни разговори с близките, ще има съществена роля в мотивацията и плановете ни за деня, а физическия и психологическия ни комфорт ще зависи от степента на нейното задоволяване. Успехът ни пък в тази "мисия", днес зависи от дипломатическите ни умения и готовността ни да правим компромиси и отстъпки, отчитайки интересите на своите близки, а не само собствените си. Пак те ще бъдат и основните ни помощници в деловия живот, където през тази седмица бихме могли да постигнем споразумения с партньорите си, по въпроси които до момента са пораждали разногласие, но само ако успеем да постигнем единомислие и съгласие по тях, което е възможно само в случай, че взаимно се съобразяваме с личностните особености на всеки и не провокираме умишлено конфликти.

Дамите през този ден ще бъдат малко по-капризни и неустойчиви в настроенията си, но пък ще ценят високо съчувствието и емоционалната подкрепа, които получават. Всъщност едни ще търсят помощ и съчувствие, а други ще се чувстват щастливи да ги предложат, така че всичко което се иска от нас е да бъдем искрени и да заявим нуждите си, без да се поддаваме на наивното очакване някой да се досети за тях и да ги удовлетвори като с магическа пръчка. От това до колко сензитивни и възприемчиви ще бъдем към настроенията на околните, зависи успехът ни при общуването с тях.

Работа и бизнес
Поради повишената емоционалност, денят може да се окаже сложен за деловия живот. От друга страна, голяма част от причините за раздразнението и безпокойствата ни ще касаят лични дела, така че работата и концентрацията в нея може да се окаже и подходящото средство да се справим с тях. Посветете се на дела които сте отложили в миналото по една или друга причина и отдавна плачат за вашето внимание. Финализирането им ще ви накара да изпитате чувство на облекчение.

Здраве, хранене и красота
Постарайте се днес да консумирате само домашно приготвена храна. Качеството и гарантирания произход на продуктите с които се храним днес са инвестиция в здравето. Пригответе любимото ястие на всички и съберете най-близките си около трапезата. Така ще се погрижите едновременно и за физическото и за психическото благосъстояние, при това не само собствените, но и на тези, които обичате. Друг източник на физическо и психическо здраве са водните процедури и масажите които и днес ще имат необичано осезаем ефект. Що се отнася до разкрасителните процедури се ограничете до обичайните грижи.Експериментите с външния вид могат да се окажат разочароващи.