Великотърновски студенти ще могат да се обучават в Никозия

Царевград Търнов

14-10-2014, 16:31

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти от ВТУ избират "Предподавател на годината"

Договор за 5-годишен образователен франчайз подписаха днес ръководствата на ВТУ и Колеж „Каза” – Никозия

Ректорът на Великотърновския университет проф. д.н.п. Пламен Легкоступ и директорът на Колеж „Каза” – Никозия, Република Кипър Янис Савериадис подписаха  днес договор за образователен франчайз.

Предмет на договора е сътрудничество между двете институции във връзка с обучението на специалисти в областта на висшето образование и съвместна научна дейност.

Обучението на студенти в редовна и дистанционна форма по програми за придобиване на степен  бакалавър, магистър и доктор ще се осъществява от Великотърновския университет.

Обучението ще се провежда в базата и с организационните ресурси на Колежа на територията на Република Кипър. Обучението, съгласно подписания договор, е платено.

Теоретичното и практическото обучение на студентите ще се осъществява  на модулен принцип.

Великотърновският университет предоставя, а Колежът „Каза” – Никозия приема ексклузивните права за използването на интелектуалната собственост за образователни и научни цели за срок от пет години за образователнно-квалификационните степени „бакалавър” и „магистър” и за образователната и научна степен „доктор”.

Договорът за образователен франчайз стартира с Бизнес администрация – магистърска програма и Теология – бакалавърска и магистърска програма.

Студенти, които успешно са завършили образованието си в Колежа „Каза” – Никозия, в съответствие с учебния план, получават степен за завършено висше образование по съответната специалност на съответната научно-образователна степен, за която са се обучавали, издадена от Великотърновския университет. Дипломите им ще се издават в съответствие с българското законодателство, на български език и е придружена от европейско дипломно приложение на английски език.