Млади архитекти мечтаят за бъдещето на "Капана"

Мисия Пловдив

14-10-2014, 15:27

Снимка:

One Architecture Week

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В програмата за днес на ONE ARCHITECTURE WEEK

Поредната „Беседка за Капана“ ще помечтае за бъдещето на квартала – кой какви амбиции и в какво желае да се превърне района. Инициативата, стартирала от архитектурното студио 8 ½ и фондация „Отворени изкуства“, продължена тематично за фестивала One Architecture Week от „Едно“ цели да срещне по-незапозната публика със специфичните местни проблеми на архитектурата, и чрез диалог и дискусия да се достигне до идеи за решаването им.

Беседката с име „Капана мечтае“ ще се проведе в читалище „Алеко Костантинов“ на ъгъла на бул. „6-и септември“ и „Цар Борис III Обединител“ от 18:00 часа. В изданието довечера ще се включат Катрин Сариева - историк, част от фондация „Отворени изкуства“, Стефан Горанов - управител на арт-центъра в Капана „Инкубатор“, Джема Барух – изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ и Кремена Роженски от община Пловдив.

Част от днешната програма на One Architecture Week е и прожекция на филм в „Ядрото“ на улица „Загреб“ в Капана. Тази вечер организаторите представят два кратки бургаски филма – „Стъргалото“ от 1975-а и „Този град е мой“ от 1984-а, и двата с режисьор Никола Ковачев. Лентите са част от фонда на Регионална библиотека П.К. Яворов – Бургас. Началото на кино-прожекциите е в 19 часа.

След филмите, от 20 часа, започва музикалната програма. Музика ще пуска Noboris, който в 22 ще се премести на афтърпарти в Петното на Роршах.