Мистериозни мъже примамили хубавата Валя

Двама мъже са контактували с хубавата Валя дни преди момичето да изчезне. Това твърди майката на удавената медицинска сестра Пенка Иванова. Окръжният прокурор в Бургас Димо Маджаров е разпоредил разследването да продължи. „Действително съм разпоредил извършването на нови разпити и други действия по разследването. На този етап нямаме никакви доказателства за насилствена смърт, но повече от това нямам право да ви кажа”, заяви пред журналисти прокурор Маджаров.

На практика делото е приключило още преди месец. Според събраните доказателства Валя се е самоубила, като е скочила в морето. Майка й обаче отказва да приеме за истина събраните доказателства. Тя е заявила, че не е съгласна със заключението, и е добавила нови версии към досегашното разследване. Една от тях е, че Валя е дължала много пари на лихвари и те са я притискали, пише "Монитор".

Според друга версия на майката Валя е станала жертва на черна завист. Човек, който завиждал на дъщеря й, я примамил посред нощ в Морската градина и я убил.  Пенка Иванова е категорична, че момичето е отвлечено и хвърлено в морето. Валя е била със зимни дрехи и ботуши и тялото й е потънало веднага.

Дали лихварите и завистниците са действали директно или чрез подставени лица, това майката не знае, но е убедена, че детето й първо е убито, а след това – хвърлено в морето. Близки на Валя разказали, че тя е била много страхлива и сама никога не би тръгнала в тъмното, ако не е била повикана от някого. Те са убедени, че тя е познавала човека, който я е извикал, за да тръгне сама през нощта.

Валя Иванова изчезна на 15 април т.г. На същата дата за последно е била забелязана в района на Морската градина в Бургас около 23,30 ч. Тялото й беше открито на 19 май в силна фаза на разложение след сигнал от гражданин, че в района на вълнолома от страната на морската гара във водата край тетраподите е забелязал човешки труп. Веднага беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена, и тогава беше потвърдено, че тялото е нейно. Имало е разпознаване дори на нейна татуировка.

На 28 август на тавана в дома им на ул. “Ружа” в кв. „Лозово“ се обеси бащата на Валя. Тялото на 54-годишния Иван Иванов беше открито от сина му Константин. Смъртта му остави още въпросителни.