И Сърбия ни топи в расизъм

Българи и хървати искаха линч за нас, плачат в Белград

Неприятна новина долетя за националите ни часове преди мача с Норвегия в Осло, съобщава "Стандарт". Изцепките по време на евроквалификацията с Хърватия (0:1) ще ни струват до три мача без публика. Но вече има и оплакване за расизъм от страна на сърбите. Транспаранти по време на мача България- Хърватия (0:1) вбесиха комшиите.

"Скандално! Българи и хървати искат линч за сърбите", написа "Курир". Според изданието наши фенове са издигнали транспарант, на който пише "Сърбите на върбите". Плакатът в сектор "Б" бързо бе прибран от полицаите, но хърватските фенове го посрещнаха с аплодисменти. Пет минути по-късно имаше плакат "Марсилия 1934" и усташки флаг с буквата "У".

"Българите въздигат усташите, които са отговорни за убийството на сръбския крал Александър Караджорджевич в Марсилия на 9 октомври 1934 година", припомня историята "Курир", "Може ли да бъде по-лошо от това? Призив за линчуване на един народ и въздигане на убийците", коментира сръбското издание. "Курир" се гневи и на медии в Загреб, които определиха транспарантите като "примитивен инцидент, който зарадва хърватите". Естествено повечето коментари отдолу са антибългарски, за отношението на сърбите към хърватите е излишно да се гадае.

УЕФА не разбира балканските ни закачки и ако вземе предвид и оплакването на сърбите, положението на БФС и националите може да стане съвсем тежко.