Полицаите излизат на протест за социалните си права

Протестът е заради работата на консултативен съвет към Министерството на труда и социалната политика

Полицейските служители планират да излязат на протест, заради намалените им социални права, съобщи Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от БНР.

Попов отбеляза, че конкретната дата ще стане ясна до края на днешния ден или утре. Той посочи, че служителите на реда ще изразят недоволството си не пред сградата на Министерския съвет, а пред президентството, тъй като в момента страната се управлява от служебен кабинет, назначен от държавния глава.

От синдиката очакват голяма подкрепа за служителите в МВР, включително от други синдикати като този на служителите в затворите, както и от други синдикати в сектор „Сигурност".

Според Валентин Попов протестът е провокиран от работата на един консултативен съвет към Министерството на труда и социалната политика.

По думите му на тъмно, без никаква информация за това страната ни е поела ангажименти пред Европейската комисия, които се очаква, че в една или друга степен ще засегнат социалните права на полицаите.

В срещата представители на синдиката не са участвали. Попов увери, че протестите ще бъдат в рамките на разрешените от закона действия.