14 октомври : Да се погрижим...за себе си

Хороскоп

13-10-2014, 19:33

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

13-19 октомври: Ново бъдеще за миналото

Слънце във Везни, Луна в Рак

Във вторник, социалния ще намалее осезаемо и мнозина ще пренасочат вниманието си към теми, касаещи личната сигурност и емоционална стабилност, семейството, дома и свързаните с тях битови въпроси. От там нататък, това доколко щастлив и удовлетворителен ще бъде денят за вас, зависи от това доколко са уредени тези теми в живота ви и с какъв ресурс разполагате за да посрещнете техните нужди и изисквания. Най-уязвими ще бъдат хората в чийто живот сега протичат процеси на разпад и трансформация, или се намират в ситуация на конфликт с някой, на чието присъствие в живота си държат. Онова, на което следва да обърнем внимание е, че това е ден, в който всички ще бъдем по-чувствителни и раними от обичайното, поради което емоционалните ни реакции вероятно ще бъдат преувеличени, понякога съвсем неуместно.

Денят е благоприятен за малки покупки за дома и създаване на цялостен комфорт в бита. Затова, ако пред вас възникнат препятствия,  не ги компенсирайте с нервни и емоционални изблици, отдръпнете се и насочете вниманието си към личния си комфорт и най-интимното си обкръжение. Използвайте повишената възприемчивост която ще имаме днес, за да вникнете в нуждите и чувствата на околните. Това ще ви помогне далеч повече от всичко друго в стремежа да постигнете разбирателство.Ако пък нечии емоционален взрив и сълзливо настроение ви изненадат, знайте че това няма да продължи дълго, особено ако проявите състрадание и съчувствие. А в случай, че вие самите попаднете в капана на собствените си емоции и искате да ги спестите на себе си и околните, заемете се с почистване на дома или работното място.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за спокойна и задълбочена работа по насъщни въпроси и дела, касаещи укрепването на постигнатите до момента резултати.Направете ревизия на ресурсите и финансовите си средства, за да знаете как да ги управлявате най-ефективно в следващите дни. Успешен ще бъде денят за онези, които са се посветили на творческа работа, даваща им възможност да развихрят фантазията и въображението си.

Здраве, хранене и красота
Взаимодействието с водата днес освен че ще  бъде  приятно, ще е и много полезно за здравето и психиката. Водните процедури и масажите сега са изключително ефективно средство за лечение и възстановяване, разходката и престоя край естествен водоизточник също, но ако не разполагате с необходимите време и средства за тях, просто си вземете дълъг душ в края на деня. Ограничете обаче приемът на течност и и течни храни-организма сега е склонен към застойни процеси и прекаляването с тях може да стане причина за появата на отоци. Ще ви бъде трудно да гладувате-Луната в Рак обича да си угажда и може да ви накаже с депресия и лошо настроение ако пренебрегнете нуждите и. Просто хапвайте по-малко, но често, по възможност нискокалорични храни.